Penne s hráškem a kapary
Suroviny
- 300 g Hrášek
 - 400 g Těstoviny Penne
 - 30 g Protlak rajčatový
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 80 g Olivy černé
 - 2 kávová lžička Kapary
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Kečup
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 439 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 219.1 mg
 - Vláknina 9142 mg
 - Vitamín A 9142 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Necháme rozmrazit hrášek. Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. K těstovinám přidáme 2 minuty před dovařením rozmražený hrášek. Opláchneme petrželku, osušíme ji a nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Očistíme a pokrájíme česnek. Omyjeme chilli papričku, zbavíme ji jader, opláchneme a nasekáme nadrobno. V míse rozmixujeme na pyré rajčatový protlak spolu s kečupem, česnekem, kapary a olivovým olejem. Pesto dochutíme solí a cukrem. Do pesta přidáme nasekanou chilli papričku. Nastrouháme parmezán.
 - 
                                3
Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Uvařené penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a petrželkou. Hotové těstoviny upravíme na talíře, posypeme parmezánem a teplé podáváme.