Špagety se sardinkami a rajčaty
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
 - 120 g Sýr Parmezán
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 300 g Špagety
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 l Voda pitná
 - 1 balení Sardinky v oleji
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1043 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 32.6 mg
 - Draslík 266.3 mg
 - Vláknina 3026.3 mg
 - Vitamín A 3026.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a promícháme s trochou oleje.
 - 
                                2
Na pánvi na rozehřátém másle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme rajčata a chvíli dusíme doměkka. Vmícháme sardinky rozmačkané vidličkou, sůl, pepř, nasekanou petrželku a krátce povaříme.
 - 
                                3
Směs a polovinu nastrouhaného sýru smícháme se špagetami. Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylým sýrem.