Makarony ve smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1010 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 60 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 175.5 mg
- Draslík 485.1 mg
- Vláknina 7392.4 mg
- Vitamín A 7392.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Makarony uvaříme v mírně osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s částí nasekané petrželky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. 
- 
                                2Zakysanou smetanu rozmícháme se smetanou ke šlehání, solí, prolisovaným česnekem a zbylou nasekanou petrželkou. Směs nalijeme na makarony a povrch posypeme nastrouhaným sýrem. 
- 
                                3Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        