Hovězí maso s omáčkou z ústřic
Suroviny
- 25 g Hlíva ústřičná
 - 400 g Hovězí svíčková
 - 200 g Nudle skleněné
 - 2 kávová lžička Čínské koření
 - 1 kávová lžička Gari
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Paprika zelená
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
 - 0.02 polévková lžíce Olej sezamový
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 195 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 503.8 mg
 - Vláknina 2644.3 mg
 - Vitamín A 2644.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a osušené hovězí maso rozkrájíme na tenké plátky a zasypeme čínskou směsí koření, přidáme sambalovou omáčku, část ústřicové omáčky a česnek. Zalijeme 2 polévkovými lžícemi oleje, promícháme a necháme odležet cca 20 minut.
 - 
                                2
Do misky vložíme skleněné nudle a zalijeme je horkou vodou. Počkáme až změknou. Po uplynutí 10 minut nudle slijeme, ponecháme je, aby okapaly a přestřiháme kuchyňskými nůžkami na malé kousky.
 - 
                                3
Omyté jarní cibulky rozřízneme na poloviny a nakrájíme na kousky o délce asi 3 cm. Hlívy ústřičné vložíme do menšího hrnce s vodou a asi 10 minut povaříme. Pak je necháme k okapání. Omyté papriky rozřízneme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra a rozdělíme ještě na čtvrtiny.
 - 
                                4
Do woku vlijeme olej a vhodíme na něj gari a opečeme, poté přidáme marinované maso a vložíme ještě rozkrájené papriky, hlívy ústřičné a jarní cibulky. Na závěr přidáme skleněné nudle, zakápneme zbytkem ústřicové omáčky a ještě několik minut mícháme a prohříváme.