Fettuccine s uzeným lososem
Suroviny
- 100 g Losos uzený
 - 35 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 375 g Těstoviny Fettuccine
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 2 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Hořčice v prášku
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.25 hrnek Pažitka
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 45.8 mg
 - Draslík 262.4 mg
 - Vláknina 6506.8 mg
 - Vitamín A 6506.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 63.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném oleji nejprve velmi krátce orestujeme prolisovaný česnek. Přidáme smetanu, nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vaříme dokud omáčka nezhoustne. Vložíme na kousky nakrájeného lososa, dochutíme citronovou šťávou, promícháme a zvolna prohřejeme.
 - 
                                2
Mezitím uvaříme těstoviny ve vodě se špetkou soli al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
 - 
                                3
Přelijeme omáčkou, promícháme a rozdělíme na talíře. Dozdobíme sušenými rajčaty, strouhaným parmazánem, pažitkou a podáváme.