Těstoviny s piniovými oříšky
Suroviny
- 6 g Sýr Parmezán
 - 350 g Strouhanka
 - 350 g Těstoviny Tagliatelle
 - 60 g Oříšky piniové
 - 3 ks Česnek
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 l Voda pitná
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Majoránka
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 809 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 113 g
 - Cholesterol 1 mg
 - Draslík 251.1 mg
 - Vláknina 11349.2 mg
 - Vitamín A 11349.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vsypememe strouhanku, nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a majoránku. V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme strouhankovou směs, piniové oříšky, nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a za stálého míchání opékáme 5 minut. Strouhanka by měla mít zlatavou barvu, nesmí však být křupavá. Směs odstavíme, přikryjeme ji pokličkou a udržujeme v teple. Do hrnce dáme osolenou vodu, přivedeme k varu. V ní vaříme těstoviny přibližně 8 minut, do měkka. Poté je scedíme, pokapeme olejem, přidáme strouhankovou směs a promícháme.