Nudle s uzeným bůčkem a hráškem
Suroviny
- 200 g Vepřový bok uzený
 - 250 g Cibule
 - 100 g Celer bulvový
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 350 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 120 g Sýr Čedar
 - 300 g Nudle široké
 - 40 ml Olej rostlinný
 - 1.5 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 1278 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 73 mg
 - Draslík 468.7 mg
 - Vláknina 8863.5 mg
 - Vitamín A 8863.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nudle vložíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Uvařené nudle scedíme, propláchneme, necháme okapat. Bůček vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, uvařené maso scedíme (vývar použijeme při vaření polévky), necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Cibuli pokrájíme nadrobno, hrášek scedíme a necháme okapat, syrový celer oloupeme a rozkrájíme na nudličky, sýr nastrouháme, petrželovou nať nasekáme na jemno.
 - 
                                3
V kastrolu na oleji s máslem zpěníme cibuli s celerem, přimícháme maso, směs osolíme, opepříme a dusíme. Po 10 minutách přimícháme nudle, hrášek, lehce zamícháme a necháme prohřát.
 - 
                                4
Podáváme s ustrouhaným sýrem a petrželovou natí.