Těstoviny rigatoni plněné krémem z tuňáka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1065 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1158 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 692 mg
- Vláknina 12664.8 mg
- Vitamín A 12664.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce s osolenou vařící vodou a jednou lžící oleje dáme vařit těstoviny. 
- 
                                2Konzervovaného tuňáka necháme okapat a pak ho rozebereme na malé kousky. Sýr parmazán nastrouháme najemno. Sušená rajčata nakrájíme nadrobno. 
- 
                                3Kousky tuňáka se sýrem ricotta v míse rozetřeme do hladkého krému. 
- 
                                4V druhé míse smícháme nastrouhaný parmezán a smetanu, směs dochutíme pepřem a solí. 
- 
                                5Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme je studenou vodou a naplníme krémem z tuňáka. Potom je naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy a rozetřeme na ně smetanovou sýrovou směs. Navrch rozložíme nakrájená rajčata a vše dáme na přibližně 20 minut zapékat do trouby, předehřáté na 200 stupňů. 
- 
                                6Plněné rigatoni podáváme horké přímo v zapékací míse. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        