Lasagne s houbami a špenátem
Suroviny
- 120 g Máslo čerstvé
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Sýr Gorgonzola
 - 200 g Sýr Čedar
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 500 g Lasagne
 - 400 g Špenát mražený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Bazalka
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.5 l Mléko polotučné
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1071 kcal
 - Sacharidy 110 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 113.5 mg
 - Draslík 219.2 mg
 - Vláknina 1146.8 mg
 - Vitamín A 1146.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané je nakrájíme také na plátky. Špenát necháme rozmrazit, povaříme v mírně osolené vodě a nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                3
Sýry každý samostatně nastrouháme najemno.
 - 
                                4
Plátky lasagní dáme do vařící osolené vody a krátce je necháme vařit, aby změkly, ale zůstaly pevné.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme polovinu másla a osmahneme v něm nakrájený česnek a houby. Potom přimícháme nakrájený uvařený špenát a většinu nastrouhaného Čedaru, vše dochutíme bazalkou, pepřem a solí a odstavíme.
 - 
                                6
Z nízkém hrnci rozehřejeme většinu zbývajícího másla a vmícháme do něj mouku, přilijeme horké mléko a přimícháme Gorgonzolu, vše opepříme, osolíme.
 - 
                                7
Zapékací mísu vytřeme zbývajícím máslem, na dno rozprostřeme polovinu směsi hub a špenátu, přikryjeme ji vrstvou lasagní a přelijeme omáčkou. Pak opět dáme špenát s houbami a lasagne, vše posypeme zbylým Čedarem a dáme péct na přibližně 30 minut do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů.
 - 
                                8
Zapečené zlatavé lasagne rozdělíme na servírovací talíře a podáváme teplé.