Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
 - 100 g Kuskus
 - 55 g Farmářská šunka 96% masa
 - 30 ml Bujón houbový
 - 175 ml Bujón houbový
 - 1 ks Cibulka lahůdková
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 4 polévková lžíce Hrášek mražený
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 262 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 120.4 mg
 - Vláknina 7080.5 mg
 - Vitamín A 7080.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Kvalitní vepřovou šunku pokrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme pak hlívu ústřičnou a zprudka ji orestujeme. Ochutíme ji solí, kmínem, pepřem, přidáme pokrájenou šunku, přilijeme 30ml houbového bujónu, snížíme teplotu a pod poklicí hlívu podusíme přibližně 15-17 minut. Pět minut před dokončením přimícháme promytý mražený hrášek se šunkou a směs dovaříme.
 - 
                                3
Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím houbovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat.
 - 
                                4
Poté do kuskusu přimícháme zlehka hrášek s hlívou a hned teplý servírujeme.