Kuskus se zeleným hráškem a hlívou ústřičnou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 100 g Kuskus
- 55 g Farmářská šunka 96% masa
- 30 ml Bujón houbový
- 175 ml Bujón houbový
- 1 ks Cibulka lahůdková
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 4 polévková lžíce Hrášek mražený
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 33 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 120.4 mg
- Vláknina 7080.5 mg
- Vitamín A 7080.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou očištěnou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Kvalitní vepřovou šunku pokrájíme na kostičky. 
- 
                                2V pánvi si rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibulku, přidáme pak hlívu ústřičnou a zprudka ji orestujeme. Ochutíme ji solí, kmínem, pepřem, přidáme pokrájenou šunku, přilijeme 30ml houbového bujónu, snížíme teplotu a pod poklicí hlívu podusíme přibližně 15-17 minut. Pět minut před dokončením přimícháme promytý mražený hrášek se šunkou a směs dovaříme. 
- 
                                3Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím houbovým bujónem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. 
- 
                                4Poté do kuskusu přimícháme zlehka hrášek s hlívou a hned teplý servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        