Sladkokyselé pálivé nudle s míchanými dary moře
Suroviny
- 110 g Nudle z fazolí mungo
 - 60 g Garnát obecný
 - 55 g Hřebenatka
 - 15 g Houby černé
 - 60 g Olihně
 - 0.5 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 4 ks Mušle slávky
 - 3 ks Šalotka
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 ks Citronová tráva
 - 1 hrst Salát hlávkový
 - 5 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1241 kcal
 - Sacharidy 113 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 3132 mg
 - Bílkoviny 135 g
 - Uhlovodany 113 g
 - Cholesterol 350.4 mg
 - Draslík 4710.2 mg
 - Vláknina 2487 mg
 - Vitamín A 2487 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 103.4 mg
 - Vitamín E 6.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve namočíme zámotky nudlí na 1-2 minuty do vařící vody, aby změkly, necháme je okapat a nakrájíme je na menší kousky. Houby namočíme na 2-3 minuty do vařící vody, potom necháme okapat a nahrubo nasekáme.
 - 
                                2
Vyloupeme, očistíme a nařízneme garnáty podélně po hřbetu, aby se otevřeli (ocásek a hlavičku necháme). Stáhneme kůži z olihní, uvnitř propláchneme a nakrájíme na 0,5 cm široké kroužky. Hřebenatky zbavíme tmavých žilek.
 - 
                                3
Vydrhneme slávky i se škeblemi dočista a odstraníme z ulit vousy. Otevřené mušle vyhazujeme.
 - 
                                4
V pánvi Wok rozpálíme olej a naprudko v něm usmažíme utřený česnek do světlehněda. Česnek přendáme na talířek.
 - 
                                5
Opět v pánvi Wok dusíme na středně prudkém ohni směs garnátů, olihní a mušlí v limetkové šťávě asi 2 minuty, až se garnáti rozevřou. K tomu přidáme hřebenatky a dusíme ještě asi 1 minutu. Neotevřené mušle opět vyhodíme. Přidáme nudle a houby a dále 2 minuty dusíme, až jsou hotové. Odstavíme z ohně, přidáme na tenká kolečka nakrájené (pouze bílé nadzemní části) snítky citronové trávy, na tenká kolečka nakrájenou šalotku, chilli koření, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, promícháme a dokořeníme.
 - 
                                6
Servírujeme na talíři pokladeném listy hlávkového salátu. Na směs z darů moře nasypeme na kroužky nakrájenou a jader zbavenou chilli papričku a smažený česnek.