Japonský nudlový salát
Suroviny
- 250 g Nudle rýžové
 - 0.09 kávová lžička Olej olivový
 - 2 kávová lžička Zázvor celý
 - 6 ks Šalotka
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 3 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 2 polévková lžíce Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 196 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 986.9 mg
 - Vláknina 5088.5 mg
 - Vitamín A 5088.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do velkého hrnce s horkou vodou dáme ploché dlouhé rýžové nudle a necháme je namočené 5-10 minut. Když změknou, slijeme je, propláchneme studenou vodou a vsypeme do větší mísy. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor, nasekáme červené chilli papričky, koriandr a středně velké šalotky. Červenou papriku zbavenou stopky a semen nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
V menší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme chilli papričky se zázvorem, přibližně po dvou minutách zvýšíme teplotu, přidáme kousky papriky a za stálého míchání vše restujeme doměkka. Nakonec přidáme šalotku a ještě 2 minuty smažíme.
 - 
                                3
Restovanou směs přesypeme k nudlím, přidáme nasekaný koriandr a dobře promícháme.
 - 
                                4
Na dresink metličkou ušleháme zeleninový vývar s limetkovou šťávou, rýžovým octem a sójovou omáčkou, dresink vmícháme do nudlové směsi a hotový salát dáme vychladit.
 - 
                                5
Chlazený salát rozdělíme na misky a servírujeme posypaný sezamovými semínky.