Linguine se sardinkami
Suroviny
- 350 g Těstoviny Linguine
 - 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
 - 0.5 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 8 ks Sardinka obecná
 - 2 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 314.2 mg
 - Vláknina 3746.8 mg
 - Vitamín A 3746.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme česnek, drcené chilli papričky a opékáme zhruba 1 minutu. Potom přidáme zbytků kořenů zbavený, na velmi tenké plátky nakrájený fenykl a opékáme 4-5 minut doměkka. Přidáme omyté, osušené a na kousky nakrájené filety ze sardinek a další 3-4 minuty zahříváme, aby byly křehké.
 - 
                                2
V mírně osolené vodě vaříme 8-10 minut těstoviny tak, aby byly měkké, ale uprostřed měly tuhé jádro. Scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce.
 - 
                                3
K sardinkám přidáme piniové oříšky, citronovou kůru a šťávu, petrželku, sůl, pepř a po promíchání přeneseme směs na těstoviny, přidáme zbývající olivový olej a opět vše promícháme.
 - 
                                4
Rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a servírujeme.