Campanelle se sardelkami a paprikami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 596 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 631 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 310.1 mg
 - Vláknina 11830 mg
 - Vitamín A 11830 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sardelky vykucháme, odtrhneme hlavičku a vyjmeme páteř, vyřízneme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně nasekáme. Opereme bazalku a natrháme na kousky. Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec, odstraníme bílou vnitřní dužinu, papriku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky.
 - 
                                2
Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, nahrubo pokrájíme. Olivy nakrájíme na kolečka a dáme stranou.
 - 
                                3
Do pánve nalijeme 5 lžic oleje, přidáme nasekanou cibuli a nasekaný česnek a osmažíme je tak, aby nestačily zhnědnout. Přidáme
 - 
                                4
pokrájenou papriku, krátce ji osmažíme, přidáme rajčata, špetku soli a špetku pepře a pokračujeme 8-10 minut za občasného zamíchání vařečkou.Úplně nakonec přidáme pokrájené olivy.
 - 
                                5
V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty pokrájené sardelky tak, aby se po obou stranách osmažily dozlatova. Osolíme je a opepreme špetkou mletého pepře. Mezitím
 - 
                                6
ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente (poloměkké), scedíme je a promícháme s paprikovou a rajčatovou omáčkou. Vmícháme sardelky a natrhané lístky bazalky a horké podáváme.