Linguine s cuketou a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 1275 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 371.2 mg
 - Vláknina 5752.5 mg
 - Vitamín A 5752.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.4 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Nakrájíme olivy na plátky a cuketu na kostičky.
 - 
                                3
Drcený česnek smažíme, průběžně promícháváme na oleji asi 30 sekund, přidáme lilek a podusíme jej za častého míchání při střední teplotě asi 6 minut doměkka. Přidáme olivy, citronovou šťávu, sůl a pepř, vše opatrně smícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme petrželkou a nastrouhaným parmezánem.