Tuňák se špagetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1281 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 85 g
 - Sodík 774 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 33.8 mg
 - Draslík 310.5 mg
 - Vláknina 1392.5 mg
 - Vitamín A 1392.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z tuňáka vyndáme všechny kosti. Dáme ho do mixéru s petrželkou, ančovičkami a 2,25 dl olivového oleje. Rozmixujeme na hladkou omáčku. Do mixéru přidáme žervé a promícháme. Osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Ve velkém hrnci přivedeme k varu lehce osolenou vodu, přidáme zbytek oleje a špagety a vaříme 10 minut. Poté špagety scedíme, vrátíme je do hrnce a dáme na mírný plamen. Přidáme máslo, promícháme, přilijeme omáčku a vmícháme ji do špaget.
 - 
                                3
Hrnec sundáme z plamene a jídlo rozdělíme na 4 ohřáté talíře.
 - 
                                4
Okamžitě podáváme.