Špagety s klobásovými knedlíčky a čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 34.4 mg
 - Draslík 760 mg
 - Vláknina 14689.8 mg
 - Vitamín A 14689.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Probereme špenát a tvrdé stonky vyhodíme. Listy omyjeme a vložíme je do velkého hrnce. Na silném plamenu necháme špenát spařit, přitom špenát několikrát promícháme.
 - 
                                2
Špenát necháme částečně vychladnout a nahrubo ho nakrájíme. V pánvi rozpálíme olej, oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme a na oleji osmahneme dosklovita. Ostravské klobásy vymačkáme ze střívek, vytvarujeme knedlíčky a vložíme do pánve. Dohněda je opečeme na silném ohni. Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené je scedíme a necháme okapat.
 - 
                                3
Na pánev ke knedlíčkům přidáme čočku a za stálého míchání smažíme zhruba 1 minutu. Přidáme špenát, zalijeme vývarem a smetanou a necháme projít varem. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni povaříme ještě asi 5 minut. Dochutíme solí a pepřem. Špagety upravíme na talíře, přidáme knedlíčky se zeleninou a horké podáváme.