Těstoviny s fazolkami a paprikami
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 100 g Kečup
 - 200 g Lilek
 - 100 g Sýr Ementál (Primátor)
 - 8 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 20 g Bazalka
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 220 g Fazolové lusky zelené
 - 100 g Paprika zelená
 - 100 g Paprika žlutá
 - 100 g Paprika červená
 - 350 g Těstoviny Farfalle
 - 60 g Olej olivový extra panenský
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 2000 ml Voda pitná
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 807 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 22.5 mg
 - Draslík 543.5 mg
 - Vláknina 18070 mg
 - Vitamín A 18070 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.9 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Řídíme se návodem na obalu. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, lilek také na kostičky, cibuli nadrobno, fazolky očistíme, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme, bazalku posekáme a česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme fazolky, papriky, lilek, podusíme 5 minut, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, kečup, bazalku a dusíme zhruba 10 minut.
 - 
                                2
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem.