Fettuccine s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 40 g Kečup
  • 20 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Bazalka
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 30 g Olej olivový extra panenský
  • 600 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 2232 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 460.7 mg
  • Vláknina 10360 mg
  • Vitamín A 10360 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, osmahneme, přilijeme rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, podusíme doměkka, přidáme nasekané lístky bazalky, trochu kečupu, provaříme a odstavíme. Na talíře upravíme těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu