Linguine s krůtími prsy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 596 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 65 mg
 - Draslík 605.9 mg
 - Vláknina 10115 mg
 - Vitamín A 10115 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebereme rukolu, opláchneme a důkladně vytřepeme. Krůtí prsa opláchneme, dáme okapat, plátky nakrájíme na tenčí nudličky a lehce opepříme. Lehce opláchneme tymián, otřepeme a otrháme lístky od stonků.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli a nakrájíme na tenké proužky. Opláchneme cukety a nakrájíme na kostky o průměru cca 1 cm. Z omytého citronu, nejlépe v bio kvalitě, nastrouháme kůru a z poloviny vymačkáme šťávu.
 - 
                                3
Na větší pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, maso a opékáme za stálého míchání asi 2 minuty. Poté zalijeme krůtí směs bílým vínem, povaříme spolu 5 minut a poté přidáme nastrouhanou citronovou kůru a lístky čerstvého tymiánu.
 - 
                                4
Přivedeme ve velkém hrnci k varu 4 litry osolené vody s kapkou olivového oleje a přidáme těstoviny, které vaříme na skus dle návodu na obalu. Z hrnce, ve kterém se vaří linguine, odebereme 100 ml vody a smícháme s vymačkanou citronovou šťávou (dle chutí 1-2 polévkové lžíce). Přidáme do hotové krůtí směsi, osolíme a smícháme s těstovinami. Podáváme na předem nahřátých talířích, případně přidáme pepř a sůl a navrch ozdobíme rukolou.