Špagety s cottage a žampiony
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 200 g Pórek
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 400 g Sýr Cottage
 - 400 g Špagety celozrnné
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 16 ks Žampiony čerstvé
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 8 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1033 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 1371 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 57.8 mg
 - Draslík 3529.7 mg
 - Vláknina 22363.5 mg
 - Vitamín A 22363.5 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V osolené vodě uvaříme al dente celozrnné špagety, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme na kostičky, očištěnou bílou část pórku nakrájíme na nudličky, očištěné žampiony na větší kousky, oloupaný česnek na plátky. Opláchnuté lístky bazalky na hrubo nasekáme, 60 g parmazánu jemně nastrouháme, polovinu nastrouháme na hobliny.
 - 
                                3
Na 2 lžících rozpáleného oleje nejprve orestujeme slaninu, poté žampiony, pórek a česnek. Orestovanou směs zalijeme vínem a necháme odvařit alkohol.
 - 
                                4
Špagety s omáčkou připravujeme najednou jen na dvě porce, aby se těstoviny s omáčkou dobře propojily. Rozehřejeme pánev, přidáme polovinu omáčky a polovinu těstovin, promícháme a přidáme polovinu sýra cottage, osolíme, opepříme, provaříme a přimícháme polovinu bazalky a polovinu parmazánu. Vaříme, dokud špagety změknou.
 - 
                                5
Těstoviny podáváme posypané hoblinami parmazánu.