Lasagne s mletým kuřecím masem a mangoldem
Suroviny
- 30 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 125 g Těstoviny Lasagne
 - 200 g Mangold
 - 150 g Mleté kuřecí maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Česnek
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Paprika mletá sladká
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1610 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 65.3 mg
 - Draslík 721.4 mg
 - Vláknina 7118.7 mg
 - Vitamín A 7118.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.2 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme cibule se stroužky česneku a pokrájíme je velmi drobně. Omyté syrové kuřecí maso (bez kůže) jemně pomeleme do mísy. Ochutíme ho solí, pepřem, mletou sladkou paprikou a mletým chilli, ještě přidáme 1/2 pokrájené cibule a česneku. Směs dobře promícháme. V pánvi rozpálíme olej a mleté kuřecí maso orestujeme za stálého míchání. Pak ho necháme vychladnout.
 - 
                                2
Z omytých listů mangoldu odkrojíme hrubé části se stopkami. V hrnci přivedeme k varu asi 2l vody, mangoldové listy vložíme do vroucí vody a 1 minutu je povaříme. Pak je scedíme a necháme v sítu odkapat, listy poté nakrájíme na velmi tenké proužky.
 - 
                                3
Troubu si předehřejeme na 190°C. V rendlíku zpěníme zbytek cibule, přidáme k němu pokrájený mangold, ochutíme ho solí, bílým pepřem, kmínem, promícháme a pod poklicí ho krátce, asi 5-6 minut podusíme. Poté ho dochutíme zbytkem česneku.
 - 
                                4
Do hrnce, kde jsme vařili mangoldové listy, nalijeme čistou vodu, ochutíme ji solí a přivedeme k varu. Podle návodu uvaříme plátky lasagní (vaříme je přibližně 20 minut).
 - 
                                5
Na dno zapékací misky poklademe za sebou 4 plátky lasagní. Pokryjeme je podušeným mangoldem, na něj rozetřeme 1/2 kuřecího masa, na maso znovu položíme 4 plátky lasagní. Toto opakujeme a ukončíme zakrytím posledních 4 plátků lasagní. Povrch plátků posypeme nastrouhaným sýrem a pekáček vložíme do středu trouby.
 - 
                                6
Lasagne pečeme přibližně 40-45 minut dozlatova. Porce lasagní dáme na talíře a hned je podáváme teplé.