Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Parmezán
  • 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 400 g Jehněčí maso mleté
  • 200 g Mozzarella
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 500 plátek Lasagne
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.17 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.09 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1291 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 1401 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 122.8 mg
  • Draslík 962.1 mg
  • Vláknina 9213.3 mg
  • Vitamín A 9213.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.4 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K mrkvi přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K opečenému masu přidáme šalvěj a loupaná rajčata, dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny.

  • 2

    Na jiné pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Jíšku necháme zhoustnout, vmícháme mléko a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).

  • 3

    Omyjeme rajčata, vykrojíme zelené okolí slupek, rozkrojíme je napůl a rajčata nakrájíme na plátky.

  • 4

    Zapékací formu vymažeme olejem a vyložíme ji střídavě vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, mletým masem a nastrouhaným parmezánem. Vše přelijeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Mísu vložíme na 40 minut do trouby a lasagne dozlatova zapečeme. Hotové těstoviny vyjemem z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu