Salát provensálský s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Cuketa
  • 100 g Salát hlávkový
  • 25 g Olivy černé
  • 25 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 400 g Artyčoky sterilované
  • 225 g Těstoviny Penne
  • 115 g Rajčata Cherry
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 550.6 mg
  • Vláknina 20325 mg
  • Vitamín A 20325 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dle návodu na balíčku uvaříme těstoviny. Poté je necháme okapat a vrátíme do hrnce. Vmícháme do nich sůl, pepř, olivový olej a sušená rajčata. Necháme vychladnout.

  • 2

    Vmícháme do těstovin rozpůlené artyčoky, rajčátka a nakrájenou cuketu na plátky a olivy nadrobno. Salátové listy rozprostřeme do servírovací mísy.

  • 3

    Smícháme v misce rajčatový protlak, bílý jogurt, pomerančovou šťávu a bazalku a tuto zálivku vmícháme do těstovin a zeleniny.

  • 4

    Směs přemístíme na salátové listy a podáváme.

Komentáře k receptu