Špagety s lilky a Mozzarellou
Suroviny
- 400 g Lilek
 - 200 g Mozzarella
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Feferony
 - 1 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 0.56 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 669 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 703.6 mg
 - Vláknina 15477.2 mg
 - Vitamín A 15477.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 4.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilky omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, rozčtvrtíme a upečeme na oleji. Necháme je okapat na papírové utěrce.
 - 
                                2
Na olivovém oleji opékáme nasekaný česnek a pokrájené feferonky asi 2 minuty. Přidáme rozkrájená rajčata, podusíme 10 minut a okořeníme.
 - 
                                3
Mozzarellu necháme okapat a krájíme ji na nudličky. Z omyté bazalky otrháme lístky.
 - 
                                4
Špagety uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat. Promícháme je s rajčatovou omáčkou, lilky, Mozzarellou a bazalkou,a upravíme na talíře.
 - 
                                5
Ihned podáváme.