Špagety s hrachovými lusky a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
 - Sacharidy 111 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 949 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 42.2 mg
 - Draslík 747.6 mg
 - Vláknina 17522.5 mg
 - Vitamín A 17522.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Omyté hrachové lusky (můžeme použít i mražené) povaříme v osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
V hrnci rozšleháme zakysanou smetanu, vývar a nastrouhaný sýr. Uvedeme do varu a za častého míchání svaříme na hladkou omáčku. Osolíme, opepříme, přidáme povařené lusky a krátce prohřejeme.
 - 
                                3
Na teflonové pánvi nasucho opražíme piniové oříšky a část jich rozdrtíme.
 - 
                                4
Špagety s omáčkou upravíme na talíře a posypeme piniovými oříšky.