Špagety s ostrou masovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 80 g Olivy nakládané
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 666 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 467.9 mg
 - Vláknina 10716.9 mg
 - Vitamín A 10716.9 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém oleji osmahneme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, opečeme je, vmícháme rajčata, rajčatovou šťávu a protlak. Zvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, okořeníme chilli, oreganem a mírně osladíme.
 - 
                                3
Špagety upravíme na talíře a přelijeme masovou omáčkou. Ozdobíme nakrájenými olivami a posypeme nastrouhaným sýrem.