Špagety s bramborami a fazolkami
Suroviny
- 40 g Sýr Parmezán
- 40 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 300 g Brambory
- 300 g Fazolové lusky zelené
- 200 g Špagety, Makarony
- 10 g Bazalka
- 50 g Oříšky piniové
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 8 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 28 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 683.8 mg
- Vláknina 12162.8 mg
- Vitamín A 12162.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Piniové oříšky nasucho opražíme. Česnek oloupeme a rozmixujeme s lístky bazalky, citronovou šťávou, rozdrobeným sýrem a 2/3 pinií. Nakonec vmícháme olej. 
- 
                                2Oloupané brambory nakrájíme na osminky a vaříme v osolené vodě asi 20 minut. 
- 
                                3Očištěné fazolky povaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom k nim přidáme špagety a vaříme dalších 8 minut. Scedíme a necháme okapat. 
- 
                                4Fazolky a špagety vložíme s připraveným pestem do mísy. Přidáme brambory i s vodou, ve které se vařily. Vše promícháme a opepříme. 
- 
                                5Pokrm upravíme na talíře a posypeme zbylými piniemi. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        