Špagetová omeleta
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Žampiony - sterilované
 - 100 g Mozzarella
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Pepř bílý
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 1 ks Cuketa
 - 1 ks Bazalka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 743 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 265.1 mg
 - Draslík 580.9 mg
 - Vláknina 11113 mg
 - Vitamín A 11113 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 70.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka, slijeme je a necháme okapat. Promícháme je se solí, pepřem, vejci a oreganem.
 - 
                                2
Očištěné papriky nakrájíme na plátky, omytou cuketu nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Ze směsi špaget a vajec upečeme na pánvi na oleji dvě placky. Rozdělíme na ně papriky, najemno nakrájená rajčata, sterilované žampiony a kolečka cukety. Obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky a krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Omelety ozdobíme lístky bazalky a podáváme.