Špagety s chobotničkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 14 g
- Sodík 436 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 977 mg
- Vláknina 11512.5 mg
- Vitamín A 11512.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky. 
- 
                                2Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat. 
- 
                                3Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        