Špagetová frittata
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 41 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 465.6 mg
- Draslík 362.1 mg
- Vláknina 4427.5 mg
- Vitamín A 4427.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety nalámeme a uvaříme v osolené vodě. Koláčovou formu o průměru zhruba 23 cm vymažeme rozehřátým máslem.
-
2
Plátky žampionů podusíme na másle 2-3 minuty, přidáme kostičky papriky a ještě asi 1 minutu podusíme. Potom vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Odstavíme a necháme mírně vychladnout.
-
3
Rozšleháme vejce, smetanu nebo mléko, sůl a pepř. Vmícháme scezené špagety, petrželku a žampiony a směs vložíme do připravené formy. Povrch posypeme parmezánem. Pečeme 25-30 minut.
-
4
Necháme mírně vychladnout a potom frittatu rozkrájíme.