Syrakuské špagety
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 35 g Olivy černé
 - 125 ml Voda pitná
 - 2 ks Cuketa
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 542 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 5.7 mg
 - Draslík 503.4 mg
 - Vláknina 9335.2 mg
 - Vitamín A 9335.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a při nízké těplotě krátce osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme vodu, papriku, rajčata, nakrájené cukety, kapary a rozpůlené olivy, promícháme a asi 20min provaříme.
 - 
                                3
Poté vmícháme nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                5
Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.