Neapolské špagety
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 125 ml Víno bílé
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Oregano sušené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 54 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 443.7 mg
 - Vláknina 9789.2 mg
 - Vitamín A 9789.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve rozpálíme olej a pod pokličkou asi 10min podusíme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou mrkev a řapík celeru. Poté přidáme nakrájená rajčata, cukr, zalijeme vínem, přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a za občasného míchání zvolna vaříme cca 45min. Ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. Těstoviny vrátíme do hrnce, přelijeme větší polovinou omáčky, posypeme nákrájenými bylinkami a promícháme.
 - 
                                3
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
 - 
                                4
Zbytek omáčky servírujeme zvlášť.