Spaghetti aglio e olio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 96935 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 582.7 mg
 - Vláknina 17783.5 mg
 - Vitamín A 17783.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu v dobře osolené vodě.Oloupeme a na tenké plátky nakrájíme česnek.Petrželku (1 svazek) opláchneme,osušíme a najemno nasekáme.Jednu lžíci petrželky si dáme stranou.Feferonku (čerstvou) omyjeme,zbavíme jader a nakrájíme na tenké nudličky nebo kostičky.
 - 
                                2
Rozehřejeme na pánvi olej (panenský olivový)a nakrájenou feferonku na něm smažíme 2 minuty.Přidáme česnek a smažíme ještě asi 1 minutu (pozor česnek nesmí zhnědnout, aby nezhořkl).K orestované feferonce a česneku přidáme rozdrobenou sušenou chilli papričku.
 - 
                                3
K uvařeným špagetám přidáme petrželku, promícháme a přidáme ostatní přísady. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.