Vepřový guláš sterilovaný

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Sádlo syrové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 137 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 126.3 mg
  • Draslík 28.9 mg
  • Vláknina 717.8 mg
  • Vitamín A 717.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4216.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm nadrobno pokrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku, přidáme maso, ochutíme solí a pepřemm, zvolna dusíme. Mezitím občas promícháme a podlijeme horkou vodou.

  • 2

    Horké maso rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu