Pečená kachna nadívaná cibulí

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 500 g Cibule
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Kachna mražená
  • 1.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1428 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 135 g
  • Sodík 502 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 214.7 mg
  • Vláknina 3927.5 mg
  • Vitamín A 3927.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kachny odřízneme konce křídel, očistíme ji, omyjeme a osušíme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, vhodíme do vroucí osolené vody, přivedeme k varu a ihned scedíme.

  • 3

    Cibuli osolíme, opepříme, pokmínujeme a naplníme jí připravenou kachnu. Tu zašijeme, osolíme, posypeme druhou polovinou kmínu a bez vody ji na sádle ve středně vyhřáté troubě doměkka upečeme. Hotovou kachnu přendáme do jiné nádoby, tuk v pekáči vysmahneme, polovinu sádla slijeme do hrnku, šťávu zalijeme trochou vody a přivedeme do mírného varu. Nožem oškrábeme přípečky na stranách pekáče, na lžíci rozmícháme trochu vody s malým množstvím solamylu, chvilku povaříme a tím šťávu slabě zahustíme.

  • 4

    Z kachny odstraníme nitě a rozporcujeme ji. Porce kachny na talíři obložíme opečenou cibulí, kterou polijeme šťávou.

Komentáře k receptu