Tortilly z pšeničné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Sůl
  • 85 g Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 396 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 13.7 mg
  • Draslík 2.3 mg
  • Vláknina 4725 mg
  • Vitamín A 4725 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme sádlo a pomocí prstů zapracujeme do mouky, až vznikne drobivé těsto. Přilijeme teplou vodu a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Zabalíme do vlhké utěrky a postupně odebíráme kousky těsta (asi po 45 g), které vyválíme na placku o velikosti talíře. Opékáme na suché pánvi zhruba 10 až 15 vteřin z každé strany. Nepečeme déle, tortilly musí zůstat pružné, aby se daly zavinout. Těsto při přípravě musí být stále zabalené do utěrky, aby neoschlo. Takto připravíme postupně všechny tortilly. Těsto by mělo vystačit na 12 tortill.

Komentáře k receptu