Zlaté pečené brambory v husím sádle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 517.8 mg
 - Vláknina 6332 mg
 - Vitamín A 6332 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Dáme je do hrnce a zalijeme vodou – jen tolik vody, aby byly brambory potopené. Trochu osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Do zapékacího plechu (nejlepší je plechový) dáme sádlo a necháme ho rozpustit v troubě.
 - 
                                4
Mezitím slijeme brambory a poprášíme je moukou. Přeneseme je do horkého sádla a pečeme 45 minut dokřupava. Každých 15 minut je promícháme.
 - 
                                5
Na závěr ještě osolíme a opepříme podle chuti.