Myslivecké brambor
Suroviny
- 100 g Houby čerstvé
 - 160 g Klobása ostravská
 - 300 g Zelí hlávkové bílé
 - 40 g Sádlo škvařené
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 8 ks Brambory vařené ve slupce
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 468 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 715 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 27.7 mg
 - Draslík 952.9 mg
 - Vláknina 17699.6 mg
 - Vitamín A 17699.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené a oloupané brambory nakrájíme na silnější plátky, houby nakrájíme na kousky, klobásu na kostičky. Omyté zelí nakrájíme najemno. Zapékací misku vymažeme sádlem.
 - 
                                2
Z mouky a másla usažíme světlou jíšku, rozšleháme s vývarem, přidáme citronovou šťávu a za občasného míchání necháme prochladnout.
 - 
                                3
Dno misky poklademe plátky brambor, poklademe hhoubami, klobásou, osolíme, zaprášíme paprikou a opepříme. Vrstvy střídáme, poslední vrstvou budou brambory.
 - 
                                4
Na poslední vrstvu brambor navrstvíme zelí, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme zhruba 30 minut.