Kaviárová vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 526 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 594.2 mg
 - Draslík 228.7 mg
 - Vláknina 2755.8 mg
 - Vitamín A 2755.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme, žloutky vyjmeme a vložíme do misky. Přidáme máslo, Lučinu, hořčici, sůl, pepř a nadrobno nasekanou jarní cibulku, dobře promícháme, můžeme i vyšlehat. Směs dáme vychladit do ledničky.
 - 
                                2
Půlky vajíček bez žloutků seřízneme tak, aby dobře stály, vychlazenou směs přendáme do cukrářského pytlíku s větším nástavcem a naplníme půlky vajíček. Každé vajíčko ozdobíme troškou kaviáru, kouskem petrželky a minitrojúhelníčkem citrónu.
 - 
                                3
Vejce servírujeme na talířích s oblohou z hlávkového salátu.
 - 
                                4
Výborně chutnají s bílým pečivem.