Pad thai

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 350 g Nudle rýžové
  • 250 g Mungo klíčky
  • 115 g Arašídy
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Šalotka
  • 2 ks Limetka
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 582 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 117 g
  • Cholesterol 311 mg
  • Draslík 807.2 mg
  • Vláknina 11805 mg
  • Vitamín A 11805 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej smícháme s nasekanou chilli papričkou zbavenou semínek a s nasekaným koriandrem. Polovinu směsi zahřejeme ve woku, přidáme očištěné a omyté krevety, krátce je orestujeme a vyjmeme.

  • 2

    Do pánve přilijeme zbylý olej s koriandrem, vsypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 1 minutu. Přidáme cukr, rozšlehaná vejce a mícháme do zhoustnutí.

  • 3

    Do základu vmícháme obě omáčky, limetkovou šťávu, v horké vodě předem namočené nudle, mungo a krevety. Restujeme 2 minuty. Vsypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, polovinu nasekaných arašídů a restujeme ještě 1 minutu.

  • 4

    Pokrm podáváme posypaný zbylými arašídy a ozdobený dílkem limetky.

Komentáře k receptu