Španělské ptáčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 1683 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 158.4 mg
 - Draslík 99.1 mg
 - Vláknina 1955 mg
 - Vitamín A 1955 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je do šířky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
 - 
                                2
Do středu masa položíme slaninu nakrájenou na silnější nudličky, okurky, oloupaný salám a na čtvrtky nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem nebo převážeme nití a na povrchu osolíme.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji dorůžova osmažíme. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
 - 
                                4
Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                5
Nakonec omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na ptáčky, které jsme zbavili párátek nebo nití a ještě krátce povaříme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                