Strouhání do polévky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 130 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 19.4 mg
  • Vláknina 1560 mg
  • Vitamín A 1560 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s vejcem.

  • 2

    Vypracujeme tuhé těsto, které nastrouháme přes hrubé struhadlo přímo do polévky.

  • 3

    Vaříme 4 minuty.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 10.10.2015 15:04:15

Strouhání občas dělávám, tady jsem musela přidat ještě malinko vody, asi jednu lžíci. Ale to taky záleží, jaké velikosti je vejce. Neměla jsem odvahu strouhat přímo do polévky, jelikož se znám... Takže na podložku a pak do polévky. Strouhání je na více porcí, odhadem cca 5 - 6. Za mě palec nahoru.

Odpovědět