Bavorské vdolky ála Šroubek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 186 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 355 mg
 - Draslík 105.2 mg
 - Vláknina 4124.6 mg
 - Vitamín A 4124.6 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.
 - 
                                2
Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.
 - 
                                3
Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.
 - 
                                4
Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            