Koprová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1316 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 31.5 mg
 - Draslík 106.2 mg
 - Vláknina 1365 mg
 - Vitamín A 1365 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do horkého tuku přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
 - 
                                2
Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, přisolíme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
 - 
                                3
Potom do omáčky přilijeme smetanu, okyselíme částí převařeného octa, přidáme cukr, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.
 - 
                                4
Kopr opláchneme, jemně nakrájíme, přelijeme zbylým horkým octem a dáme jej do procezené omáčky.
 - 
                                5
Nakonec přidáme do koprové omáčky máslo a vše krátce povaříme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                