Kuřecí vývar s masem a nudlemi

Hodnocení 8x 2x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 10 g Polévkové koření
  • 20 g Petržel - nať
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 0.1 g Nové koření celé
  • 800 g Kuře
  • 0.1 g Pepř černý celý
  • 170 g Nudle vaječné
  • 1700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 842 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 74.3 mg
  • Draslík 218.1 mg
  • Vláknina 2317.6 mg
  • Vitamín A 2317.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečlivě opláchnuté kuře vložíme do hrnce, zalijeme vodou, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme pepř a nové koření, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájenou na čtvrtky a vše vaříme téměř doměkka.

  • 2

    Uvařené kuře vykostíme a nakrájíme na menší kousky nebo na kostičky.

  • 3

    Průmyslově vyráběné nebo domácí nudle zavaříme do většího množství osolené vody a za občasného promíchání je uvaříme.

  • 4

    Uvařené nudle scedíme, propláchneme a okapané promícháme s kuřecím masem a zalijeme trochou vývaru.

  • 5

    Nakonec vývar procedíme, dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu