Opilý zelenivový vývar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 145 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 123.8 mg
 - Vláknina 1508 mg
 - Vitamín A 1508 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vodu, víno a ocet. Do připravené tekutiny přidáme očištěnou a na kostky pokrájenou zeleninu a vaříme do změknutí.
 - 
                                2
Jakmile zelenina změkne, vývar přelijeme přes síto. Samotný vývar přivedeme k varu. Zeleninu nevyhazujeme, odstraníme pouze koření. Jakmile se z vývaru odpaří část tekutiny, smícháme se zeleninou a vše rozmixujeme. Vznikne omáčka, kterou ochutíme solí a pepřem.