Divoký kanec Salmí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 289 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 389.5 mg
 - Vláknina 4962.6 mg
 - Vitamín A 4962.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve naporcujeme kančí maso a připravíme si větší keramickou nádobu s víkem. Oloupanou zeleninu nakrájíme na kolečka, polovinu dáme na dno, na to maso, koření a druhou polovinu zeleniny. Vše zalijeme vínem a koňakem, přikryjeme a necháme v lednici 24 hodin marinovat.
 - 
                                2
Druhý den vyjmeme porce masa, okapeme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji v hrnci. Přidáme rozmixovaná rajčata, marinádu a povaříme, dokud maso nezměkne, vyjmeme bobkový list. Když je maso dostatečně měkké, vyjmeme ho a uchováme v teple v troubě. Omáčku v hrnci ještě pár minut povaříme, dokud nezhoustne. Ručním mixérem rozmixujeme dohladka, maso servírujeme na talíř a polijeme omáčkou.