Salát ze slanečků se smetanou
Suroviny
- 400 g Filé ze slanečka
 - 120 g Brambory vařené
 - 40 g Červená řepa sterilovaná
 - 80 g Cibule
 - 30 g Cukr moučkový
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 50 g Okurky nakládané
 - 60 g Jablka
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 500 ml Mléko odtučněné
 - 50 ml Ocet vinný
 - 25 ml Voda pitná
 - 80 ml Zakysaná smetana
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1140 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 50.9 mg
 - Draslík 289.1 mg
 - Vláknina 3915 mg
 - Vitamín A 3915 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety ze slanešků namočíme do teplého mléka a necháme několik hodin máčet.
 - 
                                2
Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky, vařené brambory a jablko také na kostičky, nakládanou červenou řepu na plátky, kyselé okurky a cibuli nadrobno. Ocet smícháme s vodou, osladíme a opepříme.
 - 
                                3
Do kameninové mísy vložíme maso, přidáme pokrájenou zeleninu, zalijeme octovým nálevem, přimícháme šlehačku a dáme vychladit.
 - 
                                4
Vychlazený salát rozdělíme na talířky, ozdobíme posekanou petrželkou a ke každé porci přidáme lžíci zakysané smetany obarvené šťávou z červené řepy.